Postkort fra solrige Barcelona

“Everything is better with friends.”

Ugen før efterårsferien var virkelig god, idet størstedelen af tiden blev tilbragt med skønne veninder i solrige Barcelona. Det var en helt igennem fantastisk forlænget weekend med en masse oplevelser, god mad, sangria og meget mere. Vi har i løbet af fire dage gået, danset, hoppet og (muligvis, men nok ikke så sandsynligt) løbet i alt 40 kilometer, så der er vidst ikke noget at sige til, at jeg har været træt i løbet af sidste uge og at jeg har haft ømme fusser. Det er dog det hele værd, da jeg er en masse oplevelser rigere. Det var i hvert fald tiltrængt med en lille miniferie efter en alt for travl måned på jobbet med en masse akutte opgaver. IMG_5263 (2)Parc de la Ciutadella
Vi ankom torsdag formiddag (forestil jer tiden, vi er stået op), hvor vi hurtigst muligt fik checket ind på vores hotel, så vi kunne komme ud og nyde Barcelona. Det første “turistede” sted vi besøgte var Barcelonas største park, Parc de la Ciutadella, hvor vi fik taget billeder ved springvandet, der muligvis er parkens mest ikoniske monument. Antoni Gaudí har været en del af byggeriet, men det er bygget af Josep Fontserè.

Arc de Triomf
Triumfbuen er en del af Parc de la Ciutadella. Den blev rejst i 1888 i forbindelse med Verdensudstillingen, som blev afholdt i parken, hvor triumfbuen fungerede som indgang til arrangementet. Jeg har desværre ingen billeder at vise fra den første dag. Det kan muligvis have noget at gøre med, at jeg ikke havde ladet kameraet op hjemmefra, men det vides altså ikke med sikkerhed (det er derfor, jeg er en idiot). Jeg vil derfor foreslå jer at besøge min Instagram-profil, hvor jeg allerede har lagt lidt billeder op.  

Font Màgica de Montjuïc
Carles Buigas er designer bag det magiske springvand neden for Museu Nacional d’Art de Catalunya på Montjuïc. Det er et verdensberømt og velkendt show, hvor der er musik, lys og liv i springvandet. Man skal dog passe på med at stå for tæt på, da man nemt kan blive våd. Jeg vil ligeledes foreslå folk at gå lige før showet slutter, så man ikke er en del af den kæmpe menneskemængde, der skal derfra. Springvandet er muligvis en lille smule overvurderet, men det er altså stadig ufatteligt smukt og bestemt en oplevelse. 

El Poble Sec
Vi spiste efterfølgende aftensmad i dette område, idet der befinder sig en lille gade fyldt med charmerende tapas-restauranter, hvor man kan gå fra sted til sted og det ligger tæt på Montjuïc samt Plaza Espanya. Området er tidligere kendt som et halvsnusket værtshusområde, men dette er langt fra tilfældet i dag. 

Sagrada Família
Vi startede lørdag her. Temple Expiatori de la Sagrada Família er en ufærdig kirke, der betragtes som Gaudís mesterværk. Da han døde i 1926 var arbejdet på kirken langt fra færdigt og man har siden forsøgt at færdiggøre hans arbejde, men kirken står stadig ufærdig, som man kan se på billederne. Vi talte om, at det muligvis er et turiststunt, som Barcelona anvender, i form af “kirken, der aldrig blev færdig”, men dette er selvfølgelig kun en teori. Det kan klart anbefales at købe billetter hjemmefra til et bestemt tidspunkt. 
IMG_5257 (2)IMG_5171 (2)IMG_5205 (2)IMG_5157 (2)Parc Güell
Efterfølgende vandrede vi hele vejen op af bakken til Park Guëll. Jeg har alligevel aldrig prøvet at få vabler på mine trædepuder, men det fik jeg godt nok under denne weekends mange traveture. Det er en offentligt, charmerende og unik park designet af Gaudí. Den indeholder både stenkonstruktioner og keramiske fliser, der skaber disse unikke og skøre kunstværker. Derudover er der en fantastisk udsigt over byen. 
IMG_5297 (3)IMG_5366 (2)Gràcia
Grácia var engang en selvstændig by, men blev i 1890’erne en del af det officielle Barcelona. Her spiste vi frokost på en lille hyggelig café, men i løbet af vores måltid, havde vi en ubehagelig oplevelse. Jeg har aldrig før set én blive slået i hovedet med en knytknæve, men det gjorde jeg den dag i forbindelse med, at to blev uvenner. Dog havde folk omkring os en god reaktion, således slagsmålet blev stoppet. 
IMG_5381 (2)Casa Batlló
Dette er et skørt hus i centrum af Barcelona, som vi så på vores vej til aftenens restaurant. Det er designet af Gaudí. Ja, de er altså helt vilde med ham, ham Gaudí. Facaden er dekoreret med mosaik og har et skelet-lignende udseende. Det har et specielt udseende, det er stensikkert. 

Cervecería Catalana
Dette er en fantastisk tapas-restaurant, men man skal dog være bevidst om, at man ikke kan bestille bord. Der er kun én ting at gøre og det er at vente til det bliver ens tur. Det er generelt indstillingen i forhold til bordbestilling i Barcelona. Det er en fordel at bestille en masse små retter og dele, så man kan prøve de forskellige retter på menuen og så vil jeg klart anbefale folk at vælge crème brûlée til dessert. 

El Bosc de les Fades
Vi kunne selvfølgelig ikke tage til Barcelona uden at se, hvad nattelivet havde at byde på. Dette er en “hemmelig” bar”, der ligger ved byens voksmuseum. Det er lidt ligesom at træde ind i en eventyrskov med træer, dyr, lamper i loftet mm., men det kan bestemt ikke beskrives. Det skal opleves. Det er fuldstændig unikt. Jeg har i hvert fald aldrig set noget lignende. 

Razzmatazz
Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke var meget overvældet og skeptisk, lige idet vi træder ind på stedet. Razzmatazz er fem klubber på et sted med fem vidt forskellige musikgenre. Jeg vil helt klart foreslå folk at lede efter The Pop Room, men det er jo selvfølgelig også bare fordi, det er den musik, jeg selv er mest til. 

Barrio Gòtico
Lørdag var en rigtig afslappet dag med en masse shopping. Vi boede faktisk i det gotiske kvarter, men det gør ikke området mindre smukt og de smalle gader mindre charmerende. Området har et hav af små, unikke butikker. Vi boede på Pensión Segre, der er et helt perfekt  hotel, hvis man ikke forventer det helt store. Der blev dagligt skiftet til rene håndklæder, vores seng blev redt hver dag og der var (oftest) et venligt personale. Hvis man ikke forventer eller ønsker et luksushotel, kan man derfor sagtens vælge dette. 
IMG_5410 (2)La Rambla
I forbindelse med vores store-shoppe-tur skulle vi selvfølgelig på La Rambla. Som man kan se på billedet herunder, er der igen en masse mennesker på La Rambla, hvilket viser, at verden bestemt ikke giver op efter et terrorangreb, selvom jeg alligevel ikke kunne lade være med at tænke på dem, som mistede livet til terrorangrebet i august samt deres pårørende, som stadig må været mærket af oplevelsen. 
IMG_5412 (2)La Boqueria
På en sidegade til La Rambla ligger dette marked, der har alt hvad hjertet begærer af mad. Det er ikke altid, at der lugter lige godt, men hvis man alligevel befinder sig i området ved La Rambla, er det bestemt et besøg værd. Vi tog en først et smut på Dunkin’ Donuts for derefter at udforske markedet. Det kan klart anbefales.  

Los Tarantos
Man kan næsten ikke være i Barcelona uden at opleve vaskeægte, spansk flamingo – så det gjorde vi. Stedet er lillebitte, men der er en hyggelig stemning og man får et godt billede af, hvad flamingo indebærer. Dog kunne jeg godt have tænkt mig, at showet varede lidt længere og der var lidt mere dans inkluderet, men både musikerne og danserne var yderst engageret. 

Plaça Reial
Los Tarantos ligger på Plaça Reial, hvor valgte et virkelig lækkert sted at spise vores sidste aftenmåltid på turen, men jeg kan simpelthen ikke huske, hvad stedet hed. Til gengæld kan jeg huske, at det ligger lige ved siden at en restaurant, hvor den sejeste drag queen arbejdede. Det er vidst ingen hemmelighed, at jeg er vild med drag queens og finder dem både fascinerende samt inspirerende. 

Aperol Spritz Bar
Vi sluttede weekenden her og det var en rigtig hyggelig bar med lækre drinks, men jeg var bare så træt og mættet af indtryk fra de forrige dage, at jeg til sidst havde svært ved at holde øjnene åbne.
Nu har jeg kigget mit blogindlæg igennem et par gange og jeg forstår faktisk godt hvorfor. Vi har virkelig været gode til at opleve en hel masse på ganske kort tid. Jeg kan i hvert fald takke pigerne for en uforglemmelig tur med en masse dejlige oplevelser. Barcelona er skøn og jeg vil meget gerne tilbage, så jeg kan opleve endnu mere.  
IMG_5401 (2)ENGLISH VERSION: I’ve been on such an amazing (and very much needed) holiday in sunny Barcelona with some of my good friends. As you can se in the pictures above, we’ve experienced a lot the few days, we visited Barcelona. Looking back at all the things we’ve seen, I suddenly understand why, I’ve been tired the last couple of weeks and why my feet have been sore. We’ve actually walked, danced and jumped around 40 kilometers in just 4 days (that’s what the app said, so it’s true) but it’s been worth it. Barcelona is such a great city and I just want to go back and experience even more. I’ve enjoyed the trip with the girls so much. 

You may also like

4 kommentarer

  1. Jeg har aldrig haft fornøjelsen af at besøge Barcelona, men dit indlæg her giver mig absolut lyst til at hoppe på det næste fly dertil 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *