Postkort fra Algarve, Portugal

“Take time to do what makes your soul happy.”

Jeg vendte i lørdags hjem til ret så kolde Danmark efter en helt igennem fantastisk og alt for kort ferie i Algarve, Portugal, med Jonas og hans forældre. Det var en perfekt ferie med en god blanding mellem total afslapning og diverse udflugter til forskellige seværdigheder, områder og småbyer med rig mulighed for at lade op efter et halvt år uden egentlig ferie (jo, jeg havde da ferie i uge 30, hvor jeg var på Spejdernes Lejr 2017, men det vil jeg ikke ligefrem kalde ferie). Det har derfor været helt fantastisk at ligge på en strandstol i solen med en god bog. Jeg befandt mig til tider i min helt egen verden, kun afbrudt af sved i øjnene og de obligatoriske jeg-skal-da-vidst-lige-have-noget-vand-øjeblikke. Hvis det ikke er at nyde livet, så ved jeg simpelthen ikke, hvad er.

Prainha Village
Vi boede i vores eget lille hus med to tilhørende terrasser i Prainha Village, der er en lille turistby med forskellige ferielejligheder, feriehuse, et hotel, flere poolområder, restauranter, en lille kiosk osv. Det ligger lidt uden for Portimão og i gåafstand fra Alvor, som jeg vil fortælle mere om senere. Prainha Village ligger lige ud til den fineste strand samt den flotteste udsigt, som man kan se på billederne herunder.
IMG_4304 (2)IMG_4565 (2)Portimão 
Portimão er en af de største byer på sydkysten og er en rigtig charmerende havneby med små gader og skæve butikker. Som man kan se på billederne, er stort set alle Algarves gader dækket med bittesmå brosten. Jeg er meget imponeret over, at nogen faktisk har haft tålmodighed til at lægge alle disse sten, men det giver også en bestemt form for feriestemning, som jeg faktisk ikke helt kan forklare. IMG_4387 (2) IMG_4388 (2)Tavira 
Vi tog til havnebyen, Tavira, efter mit ønske, og jeg var ellevild, hvilket man muligvis også kan se på mængden af mine billeder. Der var, på trods af ellers mange turister, en hyggelig og afslappet atmosfære. Byen rummer blandt andet en masse smukke kirker, charmerende bygninger, parker, ruiner, haver fyldt blomster og træer samt skønne spisesteder med venlig personale. IMG_4525 (2)IMG_4507 (2)IMG_4445 (2)IMG_4534 (2)IMG_4535 (2)Faro
Vi var også, efter vores besøg i Tavira, et kort smuttur i Faro, der vidst kun kan beskrives som Algarves hovedstad. Her nød vi blandt andet turens første is (selvom jeg egentlig er stærkt tilhænger af, at man skal have is hver dag, når man er på ferie – og ja, det er noget min far har lært mig) fra denne lille, charmerende biks på havnen. IMG_4541 (2) IMG_4546 (3)Alvor 
Vi gik en aften langs stranden til Alvor, der er en vaskeægte turistby tæt på Prainha Village. Her spiste vi et lækkert måltid med udsigt ud over vandet – eller jeg gjorde. Jeg sad nemlig yderst og til den side, hvor man faktisk kunne se noget (heldige mig). Herefter gik vi lidt rundt i byen, der var intet mindre end fyldt med turister på de forskellige spisesteder og barer. Det var ikke for sjov, da jeg kaldte det en “turistby”.
IMG_4830 (2) IMG_4835 (2)Sagres 
Sagres er det europæiske kontinents sydvestligste punkt, hvorfor det også kaldes “verdens ende”. Henrik Søfareren havde her sin navigationsskole, hvilket man for sølle 25 kroner kan besøge. Det er et virkelig smukt område, men også skræmmende med dets mange klipper og kanter. De frygtløse lokale står faktisk langs kanten og fisker, hvilket jeg med (med min åndssvage højdeskræk) er meget imponeret over. IMG_4977 (2) IMG_4987 (2)IMG_4951 (2)Lagos
I forlængelse af vores tur til Sagres besøgte vi Lagos, der er en hyggelig by med en masse muligheder for god mad, shopping osv. Vi fik her ugens anden omgang is. Ja, det er næsten en forbrydelse at spise så lidt is i sådan en varme (undskyld far), men det gjorde det bare så meget bedre, når vi så endelig gjorde det. Giver det overhovedet mening? Det håber jeg. IMG_5003 (2)IMG_4990 (2)I kan næsten regne det ud, men det har bare været en super skøn ferie med omkring 30 graders varme hver dag, en masse oplevelser og dovne dage, hvor vi rigtig har slappet af. Det var lige, hvad jeg havde brug for. Jeg tror aldrig, jeg har sendt så mange snaps, som jeg gjorde I sidste uge, men jeg oplever aldrig noget, så når jeg endelig gør, skal I altså også se, hvad der sker i mit liv. Jeg håber, I kan bruge mine små tips til Algarvekysten og jeg håber, at jeg ikke har gjort jer alt for misundelige. Jeg kunne i hvert fald godt tage en uge mere, især med det dårlige vejr, vi har i Danmark i øjeblikket. Forvent flere ferierelaterede billeder – jeg er slet ikke færdig.

ENGLISH VERSION: Last week I was on a very much needed holiday in Algarve, Portugal, with my boy-friend and his parents. It was a perfect holiday with a good mix between sightseeing and relaxing or tanning. As you can see in the pictures above, it was so lovely, sunny and warm. All I want to do is go back. Expect many more blog posts about my holiday. I’m not done at all, lovely readers.

You may also like

4 kommentarer

  1. Det lyder som en skøn ferie!
    Vi rejse til Algarve om 14 dage og vi glæder os helt vildt. Det gør det jo bare endnu bedre at høre om hvor fantastisk det er. Vi skal bo i Alvor og planlægger at leje en bil, har du et godt ruteforeslag til en dagstur eller to?
    Mvh. Helle

    1. I kan godt glæde jer! Jeg ville klart anbefale at leje en bil. Vi gjorde det samme og det gør det MEGET nemmere at komme rundt. Jeg ville helt klart tage en dag med Sagres og Lagos. Jeg ville næsten kalde det et must, men det handler jo om, hvilken slags ferie, man ønsker 😀 Jeg var også vild med byen, Tavira, hvor man efterfølgende kan besøge Faro. Faro er god, hvis man elsker shopping.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *