Tilbageblik: Student anno 2012

“Der er kun en rigtig hue og den er rød.”

Der har i den seneste tid vrimlet med glade og muligvis lettede studenter, der fejrer, at en hård eksamenstid er overstået og at et kapitel i deres liv derved er slut. Nogen drikker muligvis gravøl, mens andre fejrer deres flotte karakterer lige midt i huen. Jeg var selv typen, der lå lige midt imellem de to. Jeg fik ikke de bedste karakterer, men som min forstander på efterskolen sagde, så er det ikke karaktererne i vores karakterblad, der udgør, hvem vi er, men i stedet den karakter, vi selv skaber og udvikler igennem livet. Okay, det er måske ikke fuldstændig ordret, men i hvert fald noget lignende og citatet må jo have haft stor betydning for mig siden, jeg har husket det. Det er alligevel snart 10 år siden, jeg har gået på Femmøller Efterskole. 
SAMSUNG DIGITAL CAMERADSC_0816 (2)Hvis man nu ser bort fra mine ultra-tynde øjenbryn, er der intet jeg vil ændre fra min studentertid. Jeg ved ikke, om det er fordi, jeg havde besluttet mig for et fjolleår – også kaldet sabbatår – men jeg har aldrig bekymret mig så lidt om fremtiden, som jeg gjorde i de uger, hvor jeg fejrede denne vildt sexede hue (ironi og sarkasme kan forekomme). Jeg lavede ikke andet i to uger end at være bekymringsfri, drikke alkohol og feste med mine venner. Der var ikke noget, jeg skulle forholde mig til eller et mål, jeg skulle nå. Jeg kunne nyde tilværelsen og opføre mig som en student nu skal: fuldstændig uforsvarlig og ligeglad med omverdenen. Ej, det var måske ikke helt så voldsomt, men jeg nød da livet fuldt ud, må jeg da ærligt indrømme. Jeg ville egentlig med det her blogindlæg blot sige stort tillykke til alle de lykkelige studenter, som pryder Danmark lige nu med deres huer og glæde. Nu venter verden. DSC_0379 (2)The pictures above are from when I graduated many years ago. In Denmark we’ve all these weird traditions, that I’m not even going to try to explain to you guys. The last week there’s been a lot of young people graduating, which is the reason why I’m making this blog post. The most important thing is that grades aren’t everything and the only thing that matters. Your personality is way more important. Being a positive, happy and energitic person will get you much further in life than good grades. Not saying that you shouldn’t do your best at exams though. Don’t get me wrong. School is very important, people. 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *