Dawsons Creek, Gossip Girl, SKAM & Glee

“Teenagers are the most misunderstood people on the planet. They are
treated like children and expected to act like adults.”

Jeg har det seneste halve år brugt en hulens masse tid på at se diverse teenage-serier og hvorfor ikke dele serierne med mine kære læsere? Jeg er sikker på, at størstedelen af jer allerede har set dem (muligvis mere en én gang), men jeg er for det meste håbløst bagud med mange ting, så hvorfor skulle det være anderledes, når det kommer til serier. Jeg er typen, der oftest ser YouTube frem for serier, men det har ændret sig lidt. Jeg kan anmelde alle disse (man skal dog huske, at målgruppen egentlig er teenagere) og jeg har valgt at fortælle jer om dem i den rækkefølge, jeg selv har set dem i. enhanced-buzz-wide-26186-1433631817-19Dawson’s Creek
Dawson’s Creek er en oldie but goodie. Serien havde sin første premiere i januar 1998. Der var jeg altså kun 6 år, men den har stadig et eller andet, som stort set alle kan relatere til. Jeg er nu 24 år og var stadigvæk fuldstændig opslugt i alt det dersens teenagedrama, som serien jo er bygget op omkring. Serien kørte frem til maj 2003, så der er 6 sæsoner, som jeg så på ingen tid. Selvom serien egentlig er rettet mod teenagere, må der altså være et eller andet, som også fanger en ældre generation. Om det er fordi, jeg er et 90’s kid, er ikke til at sige. Serien handler om en vennegruppe i en lille by, kaldet Capeside, der er kærester på kryds og tværs, men derudover handler den også om opvækst, identitet, skilsmisse, misbrugsproblemer og seksualitet.

Gossip-Girl-Costume-IdeasGossip Girl
Gossip Girl er også en amerikansk serie, på 6 sæsoner, baseret på en populær række af ungdomsbøger. Den handler om en gruppe rige unge i New York, hvor omtale er meget vigtigt. Familierne mangler ikke penge og kan købe sig til og ikke mindst fra alt. “Gossip Girl” er en anonym side, som poster det nyeste sladder omkring de velkendte hovedpersoner: Serena, Blair, Nate, Chuck og Dan, der går på henholdsvis Constance Billard og St. Judes i storbyens Upper East Side. Serien er så overdreven på mange fronter, men det gør den ikke mindre god. Jeg så denne her serie på to-tre uger, mens jeg gik ledig mellem uddannelsen og mit nye job, hvor jeg flere dage i streg bare sad eller lå på sofaen med hovedet i computeren. Det forholdt sig faktisk sådan, at jeg også flere nætter ikke kunne stoppe med at se den og først gik i seng, når Jonas’ vækkeur ringede og mindede mig om tiden. Ja, jeg var virkelig dårlig til at gå ledig. 

SKAMSKAM
SKAM er norsk tv-serie, der omhandler gymnasieelever på Hartvig Nissens skole i Oslo og deres problemer med kærlighed, venskaber, mobning, identitet og studieliv. Man får et indblik i den del af teenagelivet, som voksne ikke kender til og det er en serie, som alle (især dem der har gået på gymnasiet) kan relatere til. Der er indtil videre tre sæsoner i serien, hvor hver sæson har en forskellig hovedperson man følger: Eva i sæson 1, Noora i sæson 2 og Isak i sæson 3. Serien fortæller om, hvordan det er at være teenager lige nu og hvilke problemstillinger man kan risikere at stå overfor. Serien er faktisk blevet kaldt verdens bedste ungdomsserie på grund af dens nyskabende metoder til at fange seeren i realtid ved inddragelse af de sociale medier. Jeg så den her på en weekend sammen med Jonas, men det skal så også siges, at de fleste afsnit kun varer omkring 20 minutter. Det er så god en serie og det er vidst ingen hemmelighed, at vi begge glæder os til sæson 4. 
ht_glee_cast_ll_130801_33x16_1600Glee
Det sidste skud på stammen er Glee, hvilket jeg faktisk ikke er færdig med at se. Jeg startede med at se den sammen med Jonas, men nu er jeg “kommet til” at se flere afsnit end ham, så han er håbløst bagud. Det er en amerikansk mucical-komedie, der omhandler et showkor kaldet “New Directions” på William McKinley High School. Den første sæson af Glee blev sendt fra den 9. september 2009 og der er i alt 6 sæsoner. Udover et væld af musikalske oplevelser er der i denne serie også fokus på, hvilke problematikker man kan opleve som teenagere: identitet, seksualitet, selvbillede, kærlighed osv. Man kan ikke blive andet end glad, når man ser den her serie. Der er konstant gode musiknumre, der minder én om ens egen ungdom. 

I’ve been watching a lot of teen soaps the last six months and why not share them with my lovely readers. I’ve been watching Dawson’s Creek, Gossip Girl, SKAM and Glee and I can recommand all of them. I’m sure most of you’ve seen them (more than once) but I’m used to watch a lot of YouTube instead of series. They’re all focussing on identity, sexuality, image, love, friendship etc. which I think is very important. 

You may also like

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *