Feriens læsestof: Looking For Alaska & Girl Online Going Solo

“Everytime you post something online you have a choice. You can either make it something that adds hapiness to the world – or you can make it something that takes away.” (Zoe Sugg)

Traditionen tro havde jeg to bøger med på skiferie – en halvfærdig bog af John Green og den nyeste bog i Zoe Suggs trilogi – præcis lige som sidste år. Halvanden bog passer faktisk perfekt til en uge i det svenske med Jonas og hans familie og som lovet, i blogindlægget her, skal I selvfølgelig ikke snydes for en lille anmeldelse af begge bøger. Jeg afslører en lille bitte smule af bøgernes handling, men det er virkelig ikke meget, så I kan trygt læse videre. Billederne herunder er ikke taget på skiferien, men herhjemme. 
IMG_2743 (2)IMG_2747 (2) “Looking For Alaska” af John Green 
Min bog, på dansk kaldet “Gåden om Alaska”, er faktisk en ti-års-jubilæumsudgave med flere siders ekstramateriale med uredigerede kapitler og en Q&A med de mest stillede spørgsmål omkring bogen. Det var især spændende at se hans proces, tanker og frustrationer i forhold til hele skabelsen af bogen. Det viser sig også, at bogen på en måde er en fiktiv selvbiografi. Bogen handler om 16-årige, Miles Halter, der begynder på kostskole i Alabama. Inden han starter, har Miles været rimelig almindelig uden alt for mange venner, men han får på kostskolen særlige bekendtskaber, der vender op og ned på både hans opførsel og tilstedeværelse: hans unikke værelseskammerat, Obersten, og Alaska, der er 
gådefuld, ufatteligt sexet og yderst smuk, men hun har samtidig også store problemer. Miles’ liv bliver alt andet end normalt og sorgløst. Jeg vil dog ikke afsløre de vigtige ting i bogens handling, så jeg må hellere stoppe, men bogen er struktureret med et “før” og “efter”-format, hvor første halvdel af bogen foregår før en vigtig hændelse og den sidste halvdel foregår efter hændelsen. Jeg elsker den måde, John Green skriver på, hvilket også er grunden til, at jeg har størstedelen af hans bøger stående på hylden. Jeg har endnu ikke læst en bog, jeg ikke kunne lide, så jeg kan faktisk anbefale alle hans bøger. De er alle ungdomsromaner, men det gør dem bestemt ikke mindre gode. “Gåden om Alaska” udkom i 2005 og er John Greens første roman. 

“Girl Online Going Solo” af Zoe Sugg
Jeg er udmærket klar over, at jeg nok ikke er i den egentlige målgruppe for Zoe Suggs trilogi, men hun er trods alt min yndlings-youtuber og så er det en ordentlig omgang “feel good”-bøger, hvor man ikke behøver tænke ret meget, når man læser. Der var flere gange, hvor jeg kunne forudse handlingen senere i bogen, men det gjorde ikke bogen mindre god. Det betyder nok egentlig bare, at jeg måske er lidt for gammel til at læse den. “Girl Online Going Solo” er den tredje bog i serien om teenageren Penny og hendes liv i Brighton. I bog nummer 1, “Girl Online”, møder Penny, den kendte musiker, Noah Flynn, i New York og de falder pladask for hinanden. Derudover blogger hun i alt hemmelighed. I bog nummer 2, Girl Online On Tour, tager Penny med Noah på hans europæiske tour, men finder hurtigt ud af, at Noahs kalender er proppet, at bandet ikke er særlig venlige og hun får truende beskeder fra fans. Penny og Noah ender med at gå fra hinanden. I bog nummer 3, “Girl Online Going Solo”, skal Penny til at starte på et nyt skoleår. Noah sluttede sin tour hurtigere end forventet og er gået under jorden. 
Det er et nyt liv for Penny og hun vælger derfor at bruge sin energi på at hjælpe alle omkring hende: vennen, Elliot, der har brug for hendes venskab og Posey, der har voldsom sceneskræk og derved brug for støtte. Hun møder også den lækre skotte, Callum, men er hun egentlig ovre Noah? Der sker selvfølgelig meget mere i bøgerne end min lille gennemgang, men jeg vil heller ikke afsløre alt for meget. Der bliver dog taget vigtige emner op i bøgerne, hvilket kun er et plus. IMG_2750 (4)During the holiday with my boyfriend and his family I’ve been reading “Looking For Alaska” by the amazing John Green and “Girl Online Going Solo” by my favourite youtuber, Zoe Sugg, and I promised you a review of the books in this blog post. They’re both very great books and I can really reccommend them to everyone even though they’re both for young adults. I’m actually not sure if I’m a part of the target group or audience but I still very much enjoyed reading them. They also deal with very important topics. 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *