Skandinavisk Dyrepark

”If having a soul means being able to feel love and loyalty and gratitude, then animals are better off than a lot of humans.” (James Herriot)

For et par weekender siden havde Jonas og jeg besøg af Jacob, Anne Sofie, Toke og Esben – Jonas’ bror, svigerinde og to nevøer – der var kommet hele den lange vej fra Sjælland. Om fredagen mødtes vi i Århus, hvor Jonas’ moster og onkel bor, og vi alle spiste lækker frokost sammen. Om lørdagen var vi i Skandinavisk Dyrepark og jeg tror ikke jeg kan beskrive, hvor meget jeg elsker den park og det var dejligt at gense og genopleve den igen efter alt for lang tid. Det er, som man sjovt nok også kan høre af navnet, en park med alle mulige forskellige dyr fra Skandinavien, hvor de har fodringer i løbet af hele dagen, så man kan få information om de forskellige dyr. Jeg er en dyre-elsker helt ind i sjælen (hvis dyre-elsker overhovedet er et ord, ha ha), så det var en perfekt dag efter min mening. Jeg har normalt et meget ambivalent forhold til zoologiske haver, da det jo ikke er naturligt for dyrene at leve i små bure og have mennesker, der kigger på dem og tager billeder af dem konstant, men jeg synes alligevel, at parker som denne er anderledes. Dyrene har kæmpestore arealer at boltre sig på og fodringerne er ikke et egentlig måltid, så dyrene føler sig tvunget til at komme frem og få mad. Det er noget, de kan vælge at gøre, hvis de har lyst til en lille ekstra snack i løbet af dagen. De kan derfor både gå sin vej og spise, når de lyster, så jeg synes langt fra, at det er det samme som i zoologiske haver. 
20160917_152455-220160917_105632-220160917_155801-220160917_144315-220160917_150856-2Det var en helt perfekt dag, vi havde valgt at besøge parken. Det var ved at være sidst på sæsonen, så der var ikke særligt mange mennesker – ikke i forhold til hvad der kunne have været i hvert fald. Vejret var virkelig også perfekt, ikke for koldt og ikke for varmt, hvilket nok også har påvirket besøgstallet. Jeg havde nedenstående outfit på inklusiv en regnjakke, men solen tittede frem, ligesom jeg havde spurgt Jonas, om han ville tage et par billeder af mig til bloggen. Derfor blev den hurtigt smidt, så I bedre kunne se outfittet: afslappet med et par gode sko. Jeg kan kun anbefale folk at tage et smut forbi Skandinavisk Dyrepark, selvom vejen dertil måske er lidt kringlet og det ligger midt ude i ingenting, da det er noget helt specielt, unikt og noget for sig selv. Der var endda en ung pige, der var ”dyrepasser for en dag”, som deltog i de mindre fodringer og var med på sidelinjen til de lidt større fodringer. Det virkede som noget, jeg godt kunne have lyst til at prøve en dag, hvis det er muligt for alle. Jeg kan i hvert fald ikke rose stedet nok. Jeg er vild med det!20160917_155601-2Søndag brugte vi på afslapning og på at være sammen, inden Jacob, Anne Sofie og drengene igen drog mod Sjælland. Det var virkelig dejligt at tilbringe weekenden sammen med Jonas familie. Vi ser dem jo ikke særlig tit, eftersom vi bor i hver sin ende af landet. Vi skal heldigvis se dem igen allerede her i weekenden, så der går ikke alt for længe den her gang. 

ENGLISH TRANSLATION: A few weeks back Jacob, Anne Sofie, Toke og Esben – Jonas’ brother, sister in law and two nephews – visited Jonas and I during the weekend. Friday we all had a delicious lunch with Jonas’ aunt and uncle and Saturday we went to Scandinavian Wildlife Park. It’s a park with different Scandinavian animals. I simply love the park and I love spending time there, so for me it was a perfect day. Normally I’m not into animals being locked up in tiny cages and people staring or taking photos, like the zoo, but this is different. They have huge cages and they get fed when the park’s closed. They can walk away when they want and eat whenever they want. The weather was amazing, it wasn’t too warm or too cold and it didn’t rain. I would definitely recommand people visiting the park even though it might be a little hard to get there. It’s so special and unique. Sunday we didn’t do much more than relax and enjoy each others company. It was such a nice weekend. We don’t see Jonas’ family that much because we live four hours away from each other but luckily we’re all seeing each other again this weekend. 

You may also like

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *