Tilbageblik: Min konfirmation

”Hvor din skat er, dér vil også dit hjerte være.” (Evangelisten Mattæus)

Jeg har i bededagsweekenden været på Sjælland til en konfirmation i Jonas’ familie, hvilket gjorde at vi andre også mindedes vores egne konfirmationer. Det gav mig selvfølgelig en idé til et blogindlæg, da man, siden februar sidste år, har kunnet følge med i mit liv, men langt fra alle kender til min barndom, så hvilket bedre sted at starte end dagen, hvor jeg ”trådte ind i de voksnes rækker”. 

Det var en begivenhedsrig dag, der startede allerede tidligt om morgenen med en tur fra Assentoft til Randers, så mit dengang lange hår kunne få en kærlig hånd af frisøren. Jeg kan huske, jeg vågnede til en lille gave fra mine forældre, et ur, som jeg havde på resten af dagen. Kjolen var min farmors brudekjole og jeg glemmer aldrig hendes ansigtsudtryk og våde øjne, da hun så mig uden for kirken i Assentoft. Tanken giver mig helt tårer i øjnene og minder mig om, hvor meget jeg egentlig savner min farmor og farfar. Det var så smuk en kjole, der passede perfekt til lejligheden.Billede 154Billede 012Jeg kan ikke huske ret meget fra kirken, men det jeg husker allerbedst var faktisk nervøsiteten for at falde eller træde i den lange kjole, når jeg skulle op at stå, men det skete naturligvis ikke. Jeg er dog sikker på, at kirkens stadig faste præst gav en flot tale i dagens anledning. Jeg ville faktisk have startet blogindlægget med de ord, jeg valgte fra biblen, men jeg kan simpelthen ikke huske eller finde dem. Jeg har i stedet valgt nogle andre smukke bibelord. 

Vi holdt festen hjemme, da mine forældre har en gildesal med plads til rimelig mange mennesker, med en masse familie og venner. Bordopsætningen var fantastisk og jeg kan ikke takke min mor nok for det store stykke arbejde, hun havde lagt i det. Der var en masse skønne sange og taler, men jeg kunne desværre ikke huske dem alle, så det er godt, at der blev taget en masse billeder til at forevige dagen og til at hjælpe mig lidt med minderne. Sangskjuleren fra mine forældre var en gammeldags spejderhat og jeg havde i skolen lavet en sang til min familie, på Diddl-papir vel at mærke, hvor jeg brugte en gammel ridestøvle som sangskjuler. Derudover var der sangskjulere som en tom rødkålsbøtte (og ja, jeg kan stadigvæk rigtig godt lide rødkål), ting med katte, en taske og ikke mindst en æske med sko, som var virkelig tiltrængte, da mine stakkels fusser ikke var vant til små højhælede guldsko. Sangene var selvfølgelig fyldt med pinlige billeder og historier, som man dengang helst ville have været foruden. Derudover holdt min far en smuk, rørende tale og mine forældre havde lavet en billedramme med pinlige billeder.DSCN0275Det jeg dog husker allerbedst var stemningen. Der var en hyggelig atmosfære og godt vejr hele dagen. Folk var muntre, glade og sørgede for, at jeg fik en helt igennem dejlig dag. Hvordan var jeres konfirmation? Fortæl gerne i kommentarfeltet. 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *